Drømmer du om at købe dit eget sommerhus?

Skal det være i Danmark eller i udlandet? Eller er det en kolonihave, du drømmer om?

Mulighederne er mange. Vi har samlet nogle overvejelser du bør gør dig - inden du køber sommerhus.

Overvejelser når du vil købe sommerhus

  • Økonomien er vigtig – både anskaffelsesprisen og de løbende udgifter til vedligehold.
  • Beliggenhed – skal det være inden for en times kørsel, eller er det OK med 2 timer i fly?
  • Behov – skal det være et lille, måske primitivt, hus til 2 eller et luksushus med plads til hele familien?
  • Tid – er det OK med en græsplæne, som skal klippes 1 gang om ugen? Eller skal det være en naturgrund, som næsten passer sig selv?

Finansiering

Når du skal købe bolig, skal du selv betale 5% af købesummen for din nye bolig - foruden udgifter forbundet med for eksempel advokat, skøde, ejerskifteforsikring og flytning. Hvis du køber en bolig til 1 mio. kr., skal du selv have minimum 50.000 kr. til selve købet, foruden de øvrige omkostninger forbundet med køb af boligen.

  • 5% af boligprisen betaler du selv
  • 75% af boligprisen kan du typisk låne som realkreditlån
  • 20% af boligprisen kan du typisk låne som boliglån

Når du køber en ny bolig, består betalingen især af realkreditlån. Du kan låne op til 75% af din nye boligs købesum og låne resten som boliglån i sparekassen eller betale det selv.

Eftersom boliglån ofte har en højere rente end realkreditlån, er det en god idé at udnytte muligheden for realkreditlån.

Feriebolig i udlandet

Det kan være attraktivt at investere i en feriebolig i Europa. Investering i fast ejendom i udlandet kræver gode rådgivere, fordi de juridiske og skattemæssige regler er meget forskellige fra dem, vi kender i Danmark.

Det er vigtigt at alliere sig med kompetente rådgivere, der er kendt med det pågældende marked, og at du undersøger alle skattemæssige aspekter sammen med en revisor. Det kan bl.a. være rigtig svært at sikre sig, hvis der er tale om køb af en ny lejlighed, som kun er på projektstadiet.

Din første opgave er at få et godt forhåndskendskab til området - og du er selvfølgelig velkommen i sparekassen, hvor vi gerne vil hjælpe dig med at finde den bedste finansiering.

Drømmer du om at købe sommerhus?

Så book et møde med din rådgiver allerede i dag og kom nærmere din drøm.

Send besked i Netbank til min rådgiver