At købe bolig er for de fleste mennesker den største økonomiske beslutning, man træffer i sit liv, og det er en beslutning, der har vidtrækkende konsekvenser for fremtiden.

Kompetent rådgivning er i alle boligsager den første betingelse for at træffe den rigtige beslutning - den rådgivning får du i Den Jyske Sparekasse. Her på siden kan du læse mere om en række forhold der er vigtige, når du skal købe ny bolig.

Finansiering

Når du skal købe bolig, skal du selv betale 5% af købesummen for din nye bolig, foruden udgifter forbundet med for eksempel advokat, skøde, ejerskifteforsikring og flytning. Hvis du køber en bolig til 2 mio. kr., skal du selv have minimum 100.000 kr. til selve købet, foruden de øvrige omkostninger forbundet med køb af boligen.

  • 5% af boligprisen betaler du selv
  • 80% af boligprisen kan du typisk låne som realkreditlån
  • 15% af boligprisen kan du typisk låne som boliglån

Når du køber en ny bolig, består betalingen især af realkreditlån. Du kan låne op til 80% af din nye boligs købesum og låne resten som boliglån i sparekassen eller betale det selv.

Eftersom boliglån ofte har en højere rente end realkreditlån, er det en god idé at udnytte muligheden for realkreditlån.

Boligkøberbevis

Vi anbefaler et boligkøberbevis, der viser, i hvilket prisniveau du kan købe bolig for. Hos os kan du få et boligkøberbevis og en økonomiberegning, der tager udgangspunkt i din økonomi, når du skal på boligjagt. Det er altid en god idé at kontakte din rådgiver for at få lavet en konkret beregning på drømmeboligen, inden du skriver under.

Vigtige overvejelser, når du skal købe ny bolig eller bygge nyt

Har du brug for et forsikringstjek?

Når du køber ny bolig er det vigitgt at være godt forsikret. I Den Jyske Sparekasse tilbyder vi mange forskellige typer af forsikring.

Se privatforsikringer