Cxense Display

Gør DJS.dk personlig
med "MIT DJS"!

Læs mere eller se funktionen her
X

Pensionsopsparing

  • Sparegris med briller

I Den Jyske Sparekasse tilbyder vi tre former for pensionsordninger. Ratepension, Aldersopsparing og Livrente.

Aldersopsparing

Aldersopsparing er en særdeles attraktiv pensionsordning. Du kan indsætte op til 5.100 kr. hvert år og 46.000 kr. hvis du har 5 år eller mindre til du kan gå på folkepension. Fordelene ved Aldersopsparing er, at der alene skal betales 15,3% i skat af afkastet. Til sammenligning skal du betale 33-42% i skat af afkastet på en almindelig opsparing.

Du kan som hovedregel (*) få udbetaling fra din aldersopsparing 3 år før du når folkepensionsalderen og du kan oprette en aldersopsparing op til 20 år efter din pensionsudbetalingsalder.

Du kan ikke trække din indbetaling fra i skat. Til gengæld skal du heller ikke betale skat ved udbetalingen.

(*) der gælder særlige udbetalingsregler for kunder, som er født før 1. juli 1960 og for pensionsordninger, der er oprettet før 1. januar 2018.

Ratepension

Ratepension udbetales - som navnet antyder - i årlige rater over mindst 10 år. Du kan som hovedregel få udbetalt første rate 3 år før du når folkepensionsalderen, og du kan oprette en Ratepension op til 20 år efter pensionsudbetalingsalderen.

Du kan indbetale op til 54.700 kr. på din Ratepension og få fuld fradrag også i en eventuel topskat. Når du skal have ratepensionen udbetalt, skal du betale almindelig indkomstskat

Livrente

I samarbejder med AP Pension kan vi tilbyde dig en livsvarig livrente. Som navnet antyder er du sikret en udbetaling så længe du lever. Du kan som hovedregel starte med udbetaling 3 år før folkepensionsalderen

Hvis du foretager indbetalingen via din arbejdsgiver kan du indsætte så meget du vil, og stadig opnå fuld fradrag også i en eventuel topskat. Indbetaler du ikke via en arbejdsgiver, kan du som udgangspunkt indbetale op til 50.400 kr. hvert år.

Pension ved salg af virksomhed

Er du selvstændig erhvervsdrivende, har du, når du sælger virksomheden, mulighed for at indskyde på ratepension efter særlige regler. Det betyder bl.a. at du kan indskyde op til 2.743.700 (2018) og få fuldt fradrag i det år, du indskyder pengene. Ratepensionen kan oprettes også efter du er fyldt 60 år. Pengene behøver ikke at være udbetalt, når du fylder 85 år, men skal udbetales over mindst 10 år.

Forudsætninger skal opfyldes

For at benytte de særlige regler, kræves det, at du er fyldt 55 år og har drevet virksomheden i mindst 10 år. Det er din revisor, der skal undersøge, om du er omfattet af reglerne og efterfølgende opgøre det beløb, du har mulighed for at indskyde.

Den Jyske Sparekasse A/S Borgergade 3
7200 Grindsted
Tlf. +45 76 72 09 99

djs@djs.dk
CVR nr. 39178443
Swift: JYSPDK2G Find din rådgiver her
Kort om os

At være nærværende forpligter på mange måder. Det handler først og fremmest om mennesker. Om den personlige kontakt mellem dig som kunde og os som din rådgiver.


Den lovbestemte tilsynsmyndighed er Finanstilsynet
Redegørelser fra Finanstilsynet


Cookie- og privatlivspolitik

Rådgiver Filial
 

Feedback

Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip!

Feedback

Har du idéer til, hvordan hjemmesiden kan blive bedre, så skriv en kommentar her på hjemmesiden.

Ønsker du at som din rådgiver i ”MIT DJS”?