Cxense Display

Gør DJS.dk personlig
med "MIT DJS"!

Læs mere eller se funktionen her
X

Andelsbolig

  • To etagers rækkehuse

Køb af andelsbolig

Andelsboligformen adskiller sig fra de traditionelle ejerboliger. Ved køb af en andel får du bopælsret til en bestemt andelsbolig. Handel med andele og dermed prisfastsættelsen af disse boliger er reguleret i Andelsboligloven, ligesom der i andelsboligforeningen findes vedtægter, der regulerer husorden og fællesudgifter.

Andelsboligforening

Foreningen drives af en bestyrelse, der hvert år aflægger et regnskab som godkendes på den årlige generalforsamling. I foreningens regnskab fremgår andelens værdi, som er den maximale pris (+ eventuelle forbedringer), hvortil en andel må sælges.

Anderledes boligform

Det er vigtigt at gøre sig klart, at man bliver en del af et fællesskab og at man må indrette sig efter de præmisser, der er gældende på stedet.  Foreningen skal altid godkende en ny køber. Hvis du ønsker at købe andelsbolig, vil sparekassen gerne være behjælpelig med et boliglån, som passer til dine økonomiske forhold.


Låneeksempel
Samlet kreditbeløb 250.000 kr.
Pålydende rente 3,95% p.a.
Variabel debitorrente 4,01%
Løbetid 30 år
Månedlig ydelse 1.239,66 kr.
Etableringsomkostninger (2% af hovedstol + dokumentgebyr 750 kr.) 5.982,86 kr.
Omkostninger til sikkerhedsstillelse 5.660,00 kr.
ÅOP 4,4%

I eksemplet er det samlede beløb, der skal betales tilbage, 446.264,12 kr., heraf etableringsomkostninger på 5.982,86 kr., offentlige afgifter på 5.660 kr. og renter på 184.621,26 kr. Lånet kræver normal kreditvurdering jævnfør sparekassens gældende politikker. For at få andelsboliglånet på de nævnte betingelser er det en forudsætning, at lånet ligger inden for 80% af andelsboligens anslåede tekniske pris.

Risikoklassificering

Lån over 100.000 kr. med pant i ejendommen/andelsbeviser er omfattet af krav om risikoklassificering i henhold til "Bekendtgørelsen om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter". Boliglån, andelsboliglån og energilån risikoklassificeres som gule, da de er variabelt forrentet eller afdragsfrie i hele eller dele af lånenes løbetid.


Den Jyske Sparekasse A/S Borgergade 3
7200 Grindsted
Tlf. +45 76 72 09 99

djs@djs.dk
CVR nr. 39178443
Swift: JYSPDK2G Find din rådgiver her
Kort om os

At være nærværende forpligter på mange måder. Det handler først og fremmest om mennesker. Om den personlige kontakt mellem dig som kunde og os som din rådgiver.


Den lovbestemte tilsynsmyndighed er Finanstilsynet
Redegørelser fra Finanstilsynet


Cookie- og privatlivspolitik

Rådgiver Filial
 

Feedback

Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip!

Feedback

Har du idéer til, hvordan hjemmesiden kan blive bedre, så skriv en kommentar her på hjemmesiden.

Ønsker du at som din rådgiver i ”MIT DJS”?