Cxense Display

Gør DJS.dk personlig
med "MIT DJS"!

Læs mere eller se funktionen her
X

Indberetning af skattepligt

FATCA og CRS

FATCA er en forkortelse for Foreign Account Tax Compliance Act

CRS er en forkortelse for Common Reporting Standard

Oplysning om eventuel skattepligt i andre lande

De danske finansielle virksomheder er blevet pålagt at indhente oplysninger fra deres kunder om deres skattemæssige tilknytning til andre lande end Danmark – uanset om de er skattepligtige i andre lande end Danmark eller ej.

Det skyldes, at Danmark har indgået en aftale med USA og OECD-landene om, at de danske finansielle virksomheder skal videregive oplysninger om de kunder, der har indberetningspligtige konti i henhold til den amerikanske skattelovgivning (FATCA) og i henhold til OECD´s globale standard for indhentning af kontooplysninger (CRS). Formålet er at forhindre at udenlandske statsborgere unddrager sig skat i deres hjemland gennem internationale investeringer og konti.

Egenerklæring

På grund af ovenstående regler er Den Jyske Sparekasse blevet pålagt at indhente en såkaldt egenerklæring fra de kunder i sparekassen, der er etableret efter den 1.7.2014. Af egenerklæringen skal det fremgå, om kunderne er skattepligtige i andre lande end Danmark. Hvis det er tilfældet, skal sparekassen rapportere dette til de danske skattemyndigheder (SKAT), som derefter rapporterer videre til skattemyndighederne i de(t) pågældende land(e).

Visse konti er undtaget fra indberetning. Det er bl.a. børneopsparingskonti, pensionskonti, boligopsparingskonti og som hovedregel også spærrede konti. For virksomheder gælder, at det er de reelle ejeres skattetilknytning til andre lande end Danmark, der skal undersøges.

Indicier for skattepligt i andre lande end Danmark

Selvom Den Jyske Sparekasse har modtaget en egenerklæring fra en kunde, hvoraf det kan konkluderes, at kunden ikke er skattepligtig i andre lande end Danmark, så har sparekassen pligt til løbende at sammenholde det med de eventuelle øvrige oplysninger, som sparekassen har om kunden. Det betyder, at sparekassen skal bede om en ny egenerklæring, hvis kundens forhold i relation til skattepligt i andre lande end Danmark ændrer sig.

Sparekassen skal systemmæssigt registrere de kunder, som er skattepligtige i andre lande end Danmark.

Retsinformation

Vil du gerne læse mere om baggrunden for de nye regler, kan du gøre det i nedenstående bekendtgørelser:

Bekendtgørelse om identifikation og indberetning af finansielle konti med tilknytning til udlandet

Bekendtgørelse om identifikation og indberetning af finansielle konti med tilknytning til USA

 

Den Jyske Sparekasse A/S Borgergade 3
7200 Grindsted
Tlf. +45 76 72 09 99

djs@djs.dk
CVR nr. 39178443
Swift: JYSPDK2G Find din rådgiver her
Kort om os

At være nærværende forpligter på mange måder. Det handler først og fremmest om mennesker. Om den personlige kontakt mellem dig som kunde og os som din rådgiver.


Den lovbestemte tilsynsmyndighed er Finanstilsynet
Redegørelser fra Finanstilsynet


Cookie- og privatlivspolitik

Rådgiver Filial
 

Feedback

Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip!

Feedback

Har du idéer til, hvordan hjemmesiden kan blive bedre, så skriv en kommentar her på hjemmesiden.

Ønsker du at som din rådgiver i ”MIT DJS”?