Cxense Display

Gør DJS.dk personlig
med "MIT DJS"!

Læs mere eller se funktionen her
X

Garantiformuen

  • Mur med Danmarks Nationalbanks logo

Lovgrundlag

Når Finanstilsynet har meddelt et pengeinstitut, realkreditinstitut, et fondsmæglerselskab eller et investeringsselskab eller en forvalter af alternative investeringsfonde tilladelse til at drive relevant virksomhed i Danmark, er instituttets indskydere og investorer dækket af Garantiformuen i henhold til gældende lov og bekendtgørelser om Garantiformuen.

Fakta om garantiformuen

Garantiformuen er den danske garantiordning for indskydere og investorer, hvis formål er at yde dækning til indskydere og investorer i institutter, der er omfattet af Garantiformuens dækning, i tilfælde af et instituts rekonstruktionsbehandling eller konkurs.

Formuens dækning gælder både for privatpersoner og juridiske personer (selskaber mv.), der har indskud og værdipapirer i danske institutter.

Du kan læse mere om garantiformuen på www.gii.dk

Det private beredskab

Det Private Beredskab*) til Afvikling af Nødlidende Banker, Sparekasser og Andelskasser må ikke forveksles med Garantifonden. Det Private Beredskab kan træde til, så nødlidende banker, sparekasser og andelskasser – som alternativ til konkurs – kan afvikles på en sådan måde, at et andet pengeinstitut overtager det nødlidende instituts aktiver og passiver og viderefører disse. Det kan ske ved at tilføre midler eller ved garantistillelse.

*) Kredsen bag det private beredskab dækker ca. 99 % af de samlede indlån i pengeinstitutterne i Danmark.

Den Jyske Sparekasse A/S Borgergade 3
7200 Grindsted
Tlf. +45 76 72 09 99

djs@djs.dk
CVR nr. 39178443
Swift: JYSPDK2G Find din rådgiver her
Kort om os

At være nærværende forpligter på mange måder. Det handler først og fremmest om mennesker. Om den personlige kontakt mellem dig som kunde og os som din rådgiver.


Den lovbestemte tilsynsmyndighed er Finanstilsynet
Redegørelser fra Finanstilsynet


Cookie- og privatlivspolitik

Rådgiver Filial
 

Feedback

Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip!

Feedback

Har du idéer til, hvordan hjemmesiden kan blive bedre, så skriv en kommentar her på hjemmesiden.

Ønsker du at som din rådgiver i ”MIT DJS”?