Cxense Display

Gør DJS.dk personlig
med "MIT DJS"!

Læs mere eller se funktionen her
X

SEPA betalingssystem

  • Pengesedler i pose

Single Euro Payments Area (SEPA)

SEPA er et betalingssystem for de 28 EU-lande plus Island, Lichtenstein, Norge, Schweiz og Monaco. Systemet sikrer ensartede betingelser og regler for elektroniske betalinger i euro på tværs af landegrænserne i Europa - og kan benyttes af både privatpersoner og virksomheder.


SEPA dækker over 2 betalingsmetoder:

SEPA Credit transfer – Konto-til-konto overførsler

En konto-overførsel er en betaling, der udføres af debitor, som skal betale en regning og går til kreditor, der skal modtage betalingen. Med SEPA Credit Transfer vil betalingen nå modtageren inden for tre bankdage eller hurtigere.

SEPA Direct Debit – Direkte Debitering (automatisk træk)

SEPA Direct Debit bruges primært af virksomheder, men kan også bruges til enkeltstående betalinger. Det kan være en fordel, hvis man som privatperson har faste udgifter i udlandet til eksempelvis en feriebolig og i den forbindelse skal betale for ydelser fra forsikrings- og forsyningsselskaber. Det betyder også, at hvis man bor, arbejder eller studerer i udlandet, er det ikke længere nødvendigt at oprette en konto i det pågældende land. Med SEPA Direct Debit kan man bruge den bankkonto, man har herhjemme i Den Jyske Sparekasse til alle transaktioner.

I modsætning til systemet her i Danmark skal privatpersoner selv indgå en SEPA aftale med kreditor i EU. Det er således debitor selv, som skal indgå aftale med kreditor og oplyse kreditor, hvilken konto beløbet må trækkes på samt de øvrige betalingsoplysninger, som er nødvendige for at gennemføre et direkte træk på kontoen.

Den Jyske Sparekasse A/S Borgergade 3
7200 Grindsted
Tlf. +45 76 72 09 99

djs@djs.dk
CVR nr. 39178443
Swift: JYSPDK2G Find din rådgiver her
Kort om os

At være nærværende forpligter på mange måder. Det handler først og fremmest om mennesker. Om den personlige kontakt mellem dig som kunde og os som din rådgiver.


Den lovbestemte tilsynsmyndighed er Finanstilsynet
Redegørelser fra Finanstilsynet


Cookie- og privatlivspolitik

Rådgiver Filial
 

Feedback

Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip!

Feedback

Har du idéer til, hvordan hjemmesiden kan blive bedre, så skriv en kommentar her på hjemmesiden.

Ønsker du at som din rådgiver i ”MIT DJS”?