Cxense Display

Gør DJS.dk personlig
med "MIT DJS"!

Læs mere eller se funktionen her
X

Halvårsrapport 2016

Grindsted, den 29. august 2016

Positivt halvårsresultat i Den Jyske Sparekasse - men ikke tilfredsstillende


Resultatet for 1. halvår 2016

Den Jyske Sparekasse kunne mandag den 29. august præsentere et positivt resultat på ca. 5 mio. før skat for 1. halvår 2016. Adm. direktør Claus E. Petersen betegner resultatet som ”ikke tilfredsstillende”, og resultatet er også ca. 38 mio. kr. mindre end forventet ved periodens begyndelse. 

Forbedret indtjeningsevne

Den negative afvigelse skyldes ikke sparekassens indtjeningsevne. Tværtimod. Af Den Jyske Sparekasses halvårsrapport for 2016 fremgår det, at den primære indtjening for perioden har udviklet sig som forventet – og endda lidt bedre. Sparekassen har realiseret en primær indtjening på 119 mio. kr. mod budgetteret 112 mio. kr.

Sparekassens indtjeningsevne er således intakt på trods af fortsat lavrentemiljø og lavvækst i markedsområderne. Halvårets lavere nettorente- og gebyrindtægter opvejes af en reduktion af personale- og administrationsomkostninger. De realiserede nettorente- og gebyrindtægter er faldet med ca. 34 mio. kr. i forhold til 1. halvår 2015, mens udgifter til personale og administration er reduceret med ca. 28 mio. kr. – en reduktion på 12%.

Landbruget har fortsat store udfordringer

”Årsagen til, at resultatet ikke er tilfredsstillende skal igen findes i sparekassens nedskrivninger, der fortsat er på et for højt niveau. Nedskrivningerne udgør ca. 70 mio. kr. mere end vi forventede ved årets begyndelse”, forklarer adm. direktør Claus E. Petersen.

”Hovedparten af nedskrivningerne kan endnu en gang henføres til sparekassens udlån til landbrugskunder, der udgør en stor andel af sparekassens samlede udlån. Vi må desværre erkende, at det vi, ved udgangen af 2015, vurderede som ”worst case” for landbruget, i løbet af 2016 er blevet værre”, udtaler Claus E. Petersen.

Forventninger til 2. halvår 2016

Samlet set for 2016 forventer Den Jyske Sparekasse at kunne fastholde en budgetsvarende primær indtjening i niveauet 200-220 mio. kr.

”Med udgangspunkt i landbrugets fortsat svære prismæssige situation – især i relation til mælkeproducenter – forventer vi også i 2. halvår 2016 væsentlige nedskrivninger på vores udlån til landbrugskunder. Vores forventninger for 2016 er således et positivt, men beskedent resultat før skat”, slutter Claus E. Petersen.


For yderligere information kontakt:
Adm. direktør Claus E. Petersen på tlf. 76 72 09 75

Den Jyske Sparekasse Borgergade 3
7200 Grindsted
Tlf. +45 76 72 09 99

djs@djs.dk
CVR nr. 24260461
Swift: JYSPDK2G Find din rådgiver her
Kort om os

At være nærværende forpligter på mange måder. Det handler først og fremmest om mennesker. Om den personlige kontakt mellem dig som kunde og os som din rådgiver.


Den lovbestemte tilsynsmyndighed er Finanstilsynet
Redegørelser fra Finanstilsynet


Cookie- og privatlivspolitik

Rådgiver Filial
 

Feedback

Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip!

Feedback

Har du idéer til, hvordan hjemmesiden kan blive bedre, så skriv en kommentar her på hjemmesiden.

Ønsker du at som din rådgiver i ”MIT DJS”?